Saldūs pyragai

Rabarbarų pyragas su tosca glajumi

gaminkime.lt

Kad jau rabarbarų pyrago receptų poreikis toks didžiulis, pasidalinsiu su jumis vienu neapsakomai skaniu receptuku 🙂 Pyrago biskvitinė dalis gal kiek ir didoka, palyginus su rabarbarų dalimi, bet rabarbarų ir sviesto viršutinis sluoksnis sukuria toooooobulą skonį. Žodžiu, labai skanus pyragas iš rabarbarų.

rabarbaru-pyragas

2 kiaušiniai;
150 g cukraus;
50 ml pieno;
50 g sviesto (tirpinto);
nubrauktas šaukštelis kepimo miltelių;
200 ml miltų.

Kiaušinius išplakite su cukrumi, pienu, tirpintu sviestu, suberkite su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir gerai išmaišykite. Tešlą supilkite į kepimo formą ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje 10 minučių. Tuo metu pasiruoškite rabarbarus.

700 ml smulkiai supjaustytų rabarbarų;
2 šaukštai cukraus, sumaišyti su šaukšteliu cinamono.

Rabarbarus sumaišykite su cukrumi ir cinamonu, sudėkite ant apkepto biskvito ir kepkite dar 10 minučių.

Sviestiniam „padažui”:
75 g sviesto;
šaukštas pieno;
100 g cukraus;
2 šaukštai miltų.

Sviestą ištirpinkite, suberkite cukrų, supilkite pieną ir maišydami kaitinkite, kol užvirs. Suberkite miltus, gerai išmaišykite, supilkite ant apkepto pyrago ir kepkite dar 10 minučių. Atvėsinkite formoje ir mėgaukitės.

Leave A Comment