Rabarbarų pyragas su tosca glajumi
Kad jau rabarbarų pyrago receptų poreikis toks didžiulis, pasidalinsiu su jumis vienu neapsakomai skaniu receptuku 🙂 Pyrago biskvitinė dalis gal kiek ir didoka, palyginus su rabarbarų dalimi, bet rabarbarų ir sviesto viršutinis sluoksnis sukuria toooooobulą skonį. Žodžiu, labai skanus pyragas iš rabarbarų.
2 kiaušiniai;
150 g cukraus;
50 ml pieno;
50 g sviesto (tirpinto);
nubrauktas šaukštelis kepimo miltelių;
200 ml miltų.
Kiaušinius išplakite su cukrumi, pienu, tirpintu sviestu, suberkite su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir gerai išmaišykite. Tešlą supilkite į kepimo formą ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje 10 minučių. Tuo metu pasiruoškite rabarbarus.
700 ml smulkiai supjaustytų rabarbarų;
2 šaukštai cukraus, sumaišyti su šaukšteliu cinamono.
Rabarbarus sumaišykite su cukrumi ir cinamonu, sudėkite ant apkepto biskvito ir kepkite dar 10 minučių.
Sviestiniam „padažui”:
75 g sviesto;
šaukštas pieno;
100 g cukraus;
2 šaukštai miltų.
Sviestą ištirpinkite, suberkite cukrų, supilkite pieną ir maišydami kaitinkite, kol užvirs. Suberkite miltus, gerai išmaišykite, supilkite ant apkepto pyrago ir kepkite dar 10 minučių. Atvėsinkite formoje ir mėgaukitės.