Kokteilių terminai

barmeno šou
barmeno šou

Ruošiant ar užsakant kokteilius pravartu žinoti šiuos terminus:

  • Topping – kokteilio viršaus papuošimas plakta grietinėle;
  • Crusta – taurės kraštelio papuošimas „šerkšnu” – cukrumi, druska ar kokoso drožlėmis;
  • Frosting – taurės papuošimas ledo šerkšnu, ją panardinant į vandenį ir po to užšaldant šaldiklyje;
  • Twist – apelsino žievelės spiralė, papuošianti kokteilį;
  • Float – kokteilio sluoksniavimas (pilant dalis tam tikru eiliškumu ar technika);
  • On the rocks – su ledu. Kokteilis, pateikiamas taurėje su ledo gabalėliais;
  • Straight up – be ledo;
  • Half & half – sudedamųjų dalių dedama po lygiai;
  • Pinse – stiklinės paskalavimas gėrimu, kuris po to išpilamas. Itin pravartu taip sudrėkinti taurę prieš pilant putojančius vynus, kurie dėl to ne taip smarkiai suputoja.
  • Shake – plakimas plaktuvėje (šeikeryje);
  • Grūstas ledas – smulkinti ledo gabalėliai (blenderiu ar kitomis priemonėmis).
  • Built in the glass – kokteilis, pateiktas toje pačioje taurėje, kurioje ir gamintas;
  • Flair bartending, show mixing – parodomasis, artistiškas gėrimų ruošimas, barmeno šou pasirodymas.

Leave A Comment