Nesaldūs pyragai Pietums

Quiche su žuvimi, sūriu ir paprika

gaminkime.lt

Na, paprastesniais žodžiais tariant, tai žuvies pyragas su paprika. Ir ne šiaip žuvies – rūkytos. Ir visas pyragas įgauna kokį milijoną papildomų skonio taškų už daug daug daug sūrio jame 🙂 Receptas paprastas, nereikalaujantis daugybės produktų, gaminimo procesas irgi paprastas, tik šiek tiek užtruks atšaldyti tešlą ir iškepti patį pyragą. Bet rezultatas to vertas 🙂

Zuvies pyragas

24 cm skersmens pyrago formai prireiks:

150 g minkšto sviesto;
200 ml miltų;
3 šaukštų šalto vandens;
50 g tarkuoto mėgstamo fermentinio sūrio.

Dubenyje sviestą ištrinkite su miltais, supilkite vandenį, suberkite tarkuotą sūrį ir rankomis išminkykite iki vientisos tešlos. Suformuokite rutulį ir palaikykite jį šaldytuve maždaug pusvalandį. Tada įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Kepimo formą patepkite sviestu arba išklokite kepimo popieriumi, iš tešlos suformuokite pyrago pagrindą (jei lips prie rankų, įberkite dar saujelę miltų). Kepkite 10 minučių. Tuo metu pasiruoškite įdarą.

250 g rūkytos žuvies (naudojau jūros lydeką – labai skanu);
2 kiaušiniai;
maža raudona saldžioji paprika;
75 ml grietinėlės kavai (10% riebumo);
1 šaukštas miltų;
150 g tarkuoto mėgstamo fermentinio sūrio.

Žuvį nulupkite, išrinkite ašakas, susmulkinkite. Papriką supjaustykite kuo smulkiau. Dubenyje išplakite grietinėlę su kiaušiniais, suberkite miltus, papriką, žuvį, sūrį ir gerai išmaišykite. Šią masę sudėkite ant apkeptos tešlos ir kepkite dar 30 minučių.

Leave A Comment