Pietums

Kiauliena su obuoliais ir sidru

gaminkime.lt

Ši itin gardi kiauliena – puikus pasirinkimas šeimyniniams šeštadieniniams pietums. Saldūs obuoliai, sidro aromatas, troškinti svogūnėliai ir švelni kiauliena – nuostabus derinys. Pagaminę garantuotai pradžiuginsite valgytojus 🙂

Somerseto kiauliena su obuoliais

Jums reikės (4 porcijoms):
500 g. kąsnio dydžiais supjaustytos kiaulienos nugarinės;
12 nuluptų mažų svogūnėlių (arba 4 didelių, supjaustytų į 4 dalis);
2 šaukšteliai tarkuotos citrinos žievelės;
300 ml kriaušinio sidro (galite pakeisti sultiniu);
150 ml sultinio;
2 obuoliai (nulupti ir supjaustyti griežinėliais);
3 šaukštai kapotų petražolių;
100 ml 35% grietinėlės;
2 šaukštų sviesto;
druskos ir maltų juodųjų pipirų

Didelėje keptuvėje įkaitinkite sviestą ir pakepinkite kiaulieną. Kitoje keptuvėje pakepinkite svogūnus, įmaišykite citrinos žieveles, sidrą, sultinį ir virkite maždaug 3 minutes. Sudėkite į šį troškinį iškeptą kiaulieną ir patroškinkite ant silpnos ugnies maždaug 25 minutes, kol suminkštės. Suberkite į keptuvę obuolius, grietinėlę, druską, pipirus ir petražoles, ir troškinkite dar 5 minutes. Patiekite karštą.

2 thoughts on “Kiauliena su obuoliais ir sidru

  1. Inesa

    Nuostabus rezultatas. Nesu mėsos, o ypač kiaulienos gerbėja, tačiau šitaip paruošta ji buvo laaaabai skani. Neturėjau sidro, todėl naudojau baltą sausą vyną, todėl norėčiau paragauti, kokį skonį sukuria sidras.

    1. Geras Receptas

      Na, manau, kad tiek sidras, tiek vynas, kaip alkoholis suteikia tokį ypatingą minkštumą ir švelnią tekstūrą mėsai. Na dar šiek tiek (vos vos, neįkyriai) juntamas sidro saldumas

Leave A Comment