Kiauliena su obuoliais ir sidru
Ši itin gardi kiauliena – puikus pasirinkimas šeimyniniams šeštadieniniams pietums. Saldūs obuoliai, sidro aromatas, troškinti svogūnėliai ir švelni kiauliena – nuostabus derinys. Pagaminę garantuotai pradžiuginsite valgytojus 🙂
Jums reikės (4 porcijoms):
500 g. kąsnio dydžiais supjaustytos kiaulienos nugarinės;
12 nuluptų mažų svogūnėlių (arba 4 didelių, supjaustytų į 4 dalis);
2 šaukšteliai tarkuotos citrinos žievelės;
300 ml kriaušinio sidro (galite pakeisti sultiniu);
150 ml sultinio;
2 obuoliai (nulupti ir supjaustyti griežinėliais);
3 šaukštai kapotų petražolių;
100 ml 35% grietinėlės;
2 šaukštų sviesto;
druskos ir maltų juodųjų pipirų
Didelėje keptuvėje įkaitinkite sviestą ir pakepinkite kiaulieną. Kitoje keptuvėje pakepinkite svogūnus, įmaišykite citrinos žieveles, sidrą, sultinį ir virkite maždaug 3 minutes. Sudėkite į šį troškinį iškeptą kiaulieną ir patroškinkite ant silpnos ugnies maždaug 25 minutes, kol suminkštės. Suberkite į keptuvę obuolius, grietinėlę, druską, pipirus ir petražoles, ir troškinkite dar 5 minutes. Patiekite karštą.
Inesa
Nuostabus rezultatas. Nesu mėsos, o ypač kiaulienos gerbėja, tačiau šitaip paruošta ji buvo laaaabai skani. Neturėjau sidro, todėl naudojau baltą sausą vyną, todėl norėčiau paragauti, kokį skonį sukuria sidras.
Geras Receptas
Na, manau, kad tiek sidras, tiek vynas, kaip alkoholis suteikia tokį ypatingą minkštumą ir švelnią tekstūrą mėsai. Na dar šiek tiek (vos vos, neįkyriai) juntamas sidro saldumas