Desertai

Labai cinamoninis obuolių trupiniuotis

gaminkime.lt

Dar kitaip, angliškai, šis desertas yra vadinamas „crumble”. Skanu valgyti karštą desertą su plakta grietinėle, kai jau darosi rudeniškai vėsu, apsiniaukę. Ir kai kepant arba šį crumble, arba šiaip kokį nors obuolių pyragą, namai pakvimpa cinamonu – neapsakomas jausmas, nunešantis atgal į vaikystę… Žodžiu, nostalgiškas rudeniškas šildantis obuolinis desertas.

Obuolinis crumble

4 porcijoms:
maždaug 400 g obuolių (du vidutinio dydžio obuoliai);
pusė šaukštelio cinamono;
50 g cukraus;
žiupsnelis tarkuoto muskato riešuto;
50 g razinų.

Trupiniams:
70 g šalto sviesto;
85 g miltų, sumaišytų su puse šaukštelio kepimo miltelių;
pusė šaukštelio cinamono;
50 g rudojo cukraus.

Pirmiausia pasiruoškite trupinius. Miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, dubenyje sumaišykite su cinamonu ir cukrumi. įtarkuokite (arba suberkite kubeliais subjaustytą) šaltą sviestą ir pirštais viską sutrinkite iki trupinių. įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius, supjaustykite kubeliais. Sumaišykite su razinomis, cinamonu, muskatu ir cukrumi. Kepimo indą ištepkite sviestu, suberkite obuolius, ant viršaus tolygiai paskleiskite trupinius ir kepkite 30 minučių. Patiekite dar karštą su plakta grietinėle arba vaniliniais ledais.

P.S. Buvo saldoka, tad kitą kartą tikriausiai nedėčiau razinų. Ir gal šiek tiek sumažinčiau cukraus kiekį. Bet kokiu atveju, labai skanu.

Leave A Comment