Paukštiena Pietums

Vištiena, troškinta kokosų piene

gaminkime.lt

Aromatingas šiek tiek egzotiškas troškinys. Skanus. Deja, nefotogeniškas 🙂 Išties, jokio stebuklo nėra – tiesiog vištienos ketvirčiai (su visomis odelėmis) kokosų piene. Bet jei vizualiai patiekalas nestebina, skoniu tikrai maloniai nustebins. Ne per saldu, ne per aštru, ne per egzotiška. Tiesog labai skanu. Ir nepamirškite kokosų pienu, kuriame troškinosi vištiena su visais prieskoniais, gausiai pašlakstyti ryžius ir pačią vištiena – be jo skonis bus tiesiog troškintos vištos. O va pora šaukštų padažo ir atsiskleidžia visa skonių gama 🙂 Beje, tai puikus savaitgalio patiekalas – vieno puodo troškinys.

4 porcijoms prireiks:
1 kg vištienos (gali būti šlaunelės, ketvirčiai ar tiesiog krūtinėlės filė);
1 skardinė kokosų pieno (400 ml);
pora šaukštų aliejaus;
svogūnas (susmulkintas);
2 skiltelės česnako (sukapotos);
vidutinio dydžio raudonasis čili pipiras (be sėklų, susmulkintas);
gabalėlis šviežio imbiero (susmulkinto);
šaukštelis maltos kalendros;
šaukštelis kuminų sėklų;
šaukštelis malto kardamono;
žaliosios citrinos sultys.

Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame apkepkite vištienos gabalėlius. Išimkite juos į atskirą lėkštę, o įkaitintame aliejuje pakepinkite sukapotą svogūną tol, kol jis pasidarys skaidrus. Tada suberkite česnaką, čili pipiriuką, imbierą ir maišydami pakepinkite porą minučių. Tuo metu dubenėlyje sumaišykite kalendrą, kuminus ir kardamoną. Suberkite į kepamus svogūnus, išmaišykite ir pakepinkite dar minutę. Tada supilkite kokosų pieną, išmaišykite, sudėkite apkeptą vištieną, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais, uždenkite ir troškinkite 35 minutes. Nepamirškite porą kartų apversti gabalėlių. Kai vištiena išsitroškins, supilkite laimo sultis ir patiekite su virtais ryžiais.

Leave A Comment