Pikantiški spraginti kukurūzai
Greitut greitutėlis užkandžių receptas savaitgalio vakarui prie filmo (arba pirmadienio vakarui su „Nusivylusiomis namų šeimininkėmis”) 🙂 Kam pirkti spragintus kukurūzus (visiems žinomus kaip popkornus), jei galima šedevrą šia tema sukurti savo virtuvėje?
50 g spraginimo kukurūzų branduolių (jokiu būdų ne supakuotų maišelyje, skirtų mikrobangei);
2 šaukštai aliejaus;
40 g tarkuoto parmezano;
1-2 šaukšteliai česnako granulių;
džiovinto čili miltelių pagal skonį.
Aliejų įkaitinkite gilioje keptuvėje ant vidutinės ugnies iki karštumo. Tada suberkite kukurūzus, uždenkite, pakratykite ir kaitinkite tol, kol visi kukurūzai išspragsės. Tada suberkite į dubenį, pabarstykite parmezanu, česnako granulėmis ir čili. Jei mėgstate sūriau, pridėkite druskos. Šaunus užkandis ir dideliems, ir mažiems garantuotas 🙂
P.S. Ar žinote, jog spraginti kukurūzai yra vienas iš labiausiai pervertintų maisto produktų, perkant jį jau paruoštą valgymui? Tad pasispraginti „popkornų” namie gausis keliskart pigiau nei pirkti juos jau paruoštus 🙂 Ir tai visai nesudėtinga!