Išbandyta dieta: devintoji diena
Ši diena – Ajurvedos diena. O ką gi tai reiškia? Ogi tai, kad pagal indų gydytojų sukurtą teoriją, organizmas bus sveikas tik tada, kai tarp kūno ir sielos įsivyraus harmonija. Būtent harmonijos ir siekiama šiandienos valgiaraščiu. Siūloma šią dieną kuo daugiau ilsėtis. Jei visgi devintoji diena jums pasitaiko labai sunki ir darbinga, nukelkite ją į artimiausią savaitgalį. Per dieną reikėtų suvartoti Agni gėrimo iš 1 litro vandens, išmaišyto su 5 šaukštais medaus, 6 šaukštais žalių citrinų sulčių, žiupsnelio ciberžolių, anyžių, pipirų ir gabalėliu imbiero šaknies. Gėrimą šiek tiek pakaitinti, išgriebti imbierą ir gerti tris kartus per dieną po puodelį prieš valgį.
Pusryčiai. Mango lassi: blenderiu sutrinti pusę mango minkštimo, 5 šaukštus lieso jogurto ir 100 ml apelsinų sulčių. įpilti 100 ml negazuoto mineralinio vandens.
Pastaba. Kadangi neturėjau apelsinų sulčių ir mineralinio vandens, plakiau tiesiog pusę mango su ~200 g jogurto. Skanu ir suteikia daug energijos.
Pietūs. Ryžiai su daržovėmis ir mango chutney: truputėlį kmynų ir ciberžolių pakaitinti šaukštelyje sviesto, supilti 100g virtų Basmati (nebūtinai) ryžių, įpjaustyti papriką ir kepti apie 5 minutes ant silpnos ugnies.
Norėdamos paruošti Chutney, supjaustykite pusę mango, užpilkite dviem šaukštais vandens ir kaitinkite apie tris minutes. Uždėkite ant ryžių su daržovėmis.
Vakarienė. Burokėlių mišrainė: 150 g konservuotų burokėlių smulkiai supjaustyti. įpjaustyti ir 1 vidutinio dydžio morką. 50 g sojų daigų nuplikyti, perpilti šaltu vandeniu. Paruošti marinatą iš: šaukštelio aliejaus, šaukšto acto, šaukšto citrinų sulčių, 2 šaukštų daržovių sultinio, ketvirtadalio smulkiai pjaustyto čili. Taip pat įberti druskos ir pipirų. Užpilti ant burokėlių su sojų daigais ir morkomis.