Migdolinis obuolių pyragas
Šiek tiek kitoks obuolių pyragas. Su daug daug migdolų ir saldžia trapia tešla. Patiks ištroškusiems naujovių obuolinių pyragų srityje 🙂
24 cm kepimo formai prireiks:
120 g sviesto (rekomenduoju tikrą sviestą iš saldžios grietinėlės);
100 g cukraus pudros;
180 g miltų;
kiaušinio;
žiupsnelio druskos.
Sukapokite šaltą sviestą, suberkite cukraus pudrą, druską ir miltus, pirštais sutrinkite iki trupinių. Kiaušinį paplakite su dviem šaukštais vandens ir įmaišykite į tešlą. Ją išminkykite, suformuokite rutulį ir padėkite į šaldytuvą valandai.
įdarui:
pora vidutinio dydžio obuolių, supjaustytų skiltelėmis;
200 g maltų migdolų;
100 g minkšto sviesto;
100 g cukraus;
2 kiaušiniai;
pora šaukštų miltų;
cukraus pudros apibarstymui.
Sviestą išsukite su cukrumi, suberkite maltus migdolus ir išmaišykite. Tada įplakite kiaušinius (geriau būtų, jei prieš tai šiek tiek paplaktumėte juos atskirai) ir suberkite miltus. Gerai išsukite masę.
Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Tešla išklokite pyrago formą ir kepkite 10 minučių. Tada išimkite iš orkaitės, lygiu sluoksniu sudėkite migdolinį įdarą, ant viršaus sudėkite obuolių skilteles ir kepkite 35 minutes. Iškepusį pyragą apibarstykite cukraus pudra.