Pietums

Mėsos "Kelmas"

gaminkime.lt

Nustebinkite savo svečius bet kurių švenčių metu. Vietoje paprasto kepto kumpio patiekite originaliai atrodantį mėsos kelmą, kuris savo išvaizdai nė kiek nenusileidžia ir skoninėmis savybėmis.

Mesos kelmas

Jums reikės:
juostos kiaulienos šonkauliukų;
2,5 kg kiaulienos faršo (jei norite, galite naudoti ir vištienos);
3 svogūnų;
2 morkų;
2 šaukštų garstyčių;
druskos;
pipirų;
maltos paprikos;
maltos mėsos prieskonių;
3 skiltelių kapoto česnako;
1 kiaušinio;
3 šaukštų grietinės.

Pamarinuokite šonkauliukus – įtrinkite prieskoniais, apšlakstykite sojų ir vorčesterio padažu (ar kaip tik pageidaujate ar mokate marinuoti mėsą), uždenkite ir palikite per naktį.
Pakepinkite supjaustytas morkas ir svogūnus. Sudėkite visas likurias sudedamasias dalis į faršą ir gerai išmaišykite. Kepimo skardą išklokite kepimo folija. Iš šonkauliukų suformuokite „šulinį”, galus (jei nesilaiko) galite susmeigti dantų krapštukais. į vidų sukrėskite faršą, aptepkite plaktu kiaušiniu. Šonkauliukus (kad neišsileistų) apvyniokite storu siūlu. Kepkite 2 valandas 180 laipsnių orkaitėje. Prieš patiekiant siūlą nukirpkite.

Leave A Comment