Apelsininis keksas
Lengvai ir greit pagaminamas keksas su baltuoju šokoladu, kuriame labai ryškus apelsinų skonis. Išbandykite ir Jūs!
Jums prireiks:
250 g minkšto sviesto arba kepinių margarino;
250 g cukraus;
3 kiaušinių;
150 g baltojo šokolado;
nutarkuotos pusės apelsino žievelės;
1,5 šaukštelio kepimo miltelių;
320 g miltų
cukraus pudros papuošimui.
Ištrinkite sviestą su cukrumi ir kiaušiniais. Suberkite tarkuotą apelsino žievelę. Karšto vandens vonelėje ištirpinkite šokoladą ir supilkite į sviesto masę. Gerai išmaišykite. Suberkite su kepimo milteliais išmaišytus miltus. Gerai išmaišykite. Tešlą supilkite į kekso formą. Orkaitę iš anksto įkaitinkite iki 180 laipsnių ir kepkite keksą maždaug 40 minučių. Iškepusį apibarstykite cukraus pudra, galite papuošti cukruotomis apelsino žievelėmis. Skanaus!