Pietums

Meksikietiškas kiaulienos troškinys su pupelėmis

gaminkime.lt

Patiekalas, tobulai tinkantis rudens savaitgalio pietums – kas gali būti skaniau už troškintą kiaulienos sprandinę, kas gali geriau sušildyti, nei viename puode ilgai troškintas sotus troškinys? 🙂 Kadangi troškinys iš meksikiečių virtuvės, jam netrūksta aštrumo (kas, pripažinkim, rudenį irgi yra gerai), o subtilų aromatą suteikia kava. Tad pristatau sotųjį aštrųjį šildantį troškinį!

Meksikietiskas troskinys su pupelemis

4 asmenims prireiks:

450-500 g kiaulienos (rekomenduoju sprandinę);
1 svogūno;
1 česnako skiltelės;
1/4 šaukštelio maltos kalendros;
1/4 šaukštelio kmynų;
2 šaukštai miltų;
1 nedidelio čili pipiriuko (arba pusės šaukštelio džiovinto čili miltelių);
1 nedidelės paprikos;
1 skardinės konservuotų raudonųjų pupelių;
1 skardinės konservuotų avinžirnių (galite keisti baltosiomis pupelėmis);
1 šaukštelio tirpios kavos;
450 ml sultinio.

Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Kiaulieną supjaustykite nedideliais gabalėliais. Sukapokite papriką ir čili pipiriuką. Susmulkinkite svogūną bei česnaką. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, jame apkepkite mėsą. Tada ją išimkite į atskirą lėkštę, o į likusį aliejų suberkite svogūną ir česnaką. Šiek tiek apkepkite, kol svogūnas pasidarys skaidrus. Tada atgal suberkite kiaulieną, pagardinkite kalendra, kmynais, suberkite miltus ir gerai išmaišykite. Tada supilkite sultinį, sumaišytą su tirpia kava. Suberkite papriką, čili pipiriuką, išmaišykite, uždenkite, įkiškite į orkaitę ir palikite troškintis 50 minučių. Tuo metu nusunkite pupeles ir avinžirnius. Praėjus 50 minučių, į troškinį suberkite pupeles ir avinžirnius, išmaišykite ir grąžinkite į orkaitę dar 10 minučių. Patiekite su bulvėmis.

Leave A Comment