Pietums

Kiauliena su rozmarinu ir čiobreliais

gaminkime.lt

Aromatinga kiauliena – puikus variantas sotiems pietums!

Kiauliena su zolelemis

Jums reikės:
600g kiaulienos kumpio;
100g tarkuoto parmezano;
200ml 35% grietinėlės;
1 pakelio Santa Maria džiovintų čiobrelių;
1 pakelio Santa Maria džiovintų rozmarinų;
vegetos;
aliejaus;
nuskustų bulvių (tiek, kiek mėgstate ir norite)
Kiaulienos kumpį supjaustykite maždaug 1cm storio riekelėmis, apvoliokite čiobrelių ir rozmarinų mišinyje, kad tolygiai pasidengtų.

įkaitinkite keptuvėje aliejų, sudėkite kiaulieną, ir, kartais pavartydami, kepkite 15 minučių. Jei matote, kad kiauliena pučiasi (t.y., nebėra plokščia, o vidurys išsigaubia), šiek tiek prakirpkite kepsnelių kraštelius. į stiklinį kepimo indą viduryje sudėkite kiaulieną, o šonuose – bulvių puseles, apibarstytas vegeta. Atskirame indelyje sumaišykite grietinėlę ir parmezaną, ir tolygiai užpilkite ant kiaulienos ir bulvių.

įdėkite į šaltą orkaitę, kepkite 180 laipsnių temperatūroje maždaug valandą, arba tol, kol iškeps bulvės.

Leave A Comment