Makaronai Vakarienei

Makaronai su degtinės padažu pagal "Nusivylusias namų šeimininkes"

gaminkime.lt

Itin egzotiškas patiekalas – makaronai su degtinės padažu. Šis receptas iš „Nusivylusių namų šeimininkių” tikrai nustebins ir pradžiugins visus, trokštančius naujovių. Lengva pagaminti ir labai skanu! 🙂

Makaronai su degtine

Jums reikės (4 porcijos):

2 šaukštų alyvuogių aliejaus;
2 kapotų česnako skiltelių;
1/2 šaukštelio čili pipiro (aš dėjau džiovinto čili miltelius);
50 ml degtinės;
puodelio pomidorų tyrės;
1/2 puodelio grietinėlės;
300 g makaronų „Penne Rigatti”;
100 g tarkuoto parmezano;
druskos;
12 didelių šviežių baziliko lapelių.

Aliejuje apkepkite česnaką su čili pipirais. Tada reikia nukelti keptuvę nuo ugnies ir labai atsargiai plona srovele supilti degtinę. (Tik labai atsargiai! Nuo didesnio karščio degtinė gali užsiliepsnoti.)
Kai degtinė keptuvėje nustos virti, sudėkite pomidorų tyrę, pasūdykite. Gautą tyrę pavirkite 5 minutes. Išjunkite ugnį ir įmaišykite grietinėlę. Tuo metu išvirkite makaronus pasūdytame vandenyje su aliejumi (verda 9 min). Nusunkite juos ir suberkite į paruoštą padažą. Gerai išmaišykite. Suberkite stambiai kapotus baziliko lapelius ir parmezano sūrį. Dar kartą išmaišykite. Patiekite pašildytose lėkštėse, papuoškite baziliko lapeliais.

Leave A Comment