Traškūs grikių kamuolėliai
įkvėpta projekto „52 Skanios Savaitės”, šiandien jums siūlau paskanauti išties egzotiško skonio grikių kamuolėlių. Išties, pirmą kartą gaminant naudojau kuminą ir netgi spėjau išsigąsti, nes jo įdėjus kvapas buvo labai aštrus. Tačiau, mano laimei, pasirodė, jog jo skonis anaiptol ne toks ir gąsdinantis. Iš tikrųjų, aš niekada nemaniau, kad patiekalas iš grikių gali būti toks skanus (čia matyt perdėta grikių košės su dešrelėmis įtaka). Šiek tiek apskrudę kamuoliukai panašūs į grikių traškučius, kuriuos ir siūlau pasigaminti. Smagaus gaminimo ir jums.
Jums reikės:
2 maišelių grikių (po 100-125 g.);
aliejaus (apkepinimui ir virimui);
žiupsnelio kuminų;
žiupsnelio malto imbiero;
2 skiltelių česnako;
1 vidutinio svogūno;
žiupsnelio džiovintų mėtų;
žiupsnelio maltos aitriosios paprikos;
druskos;
„Vegetos” (pagal skonį);
100 g. krakmolo;
saldaus čili padažo (pagardinimui).
Pasūdytame vandenyje išvirkite grikius. Supjaustykite svogūną, česnaką, pakepinkite, suberkite prieskonius. Tada sudėkite jau išvirtus grikius ir dar šiek tiek pakaitinkite. Nukelkite nuo ugnies, įmaišykite krakmolą ir iš gautos masės formuokite norimo dydžio rutuliukus. Virkite įkaitintame aliejuje 3-5 minutes arba kol apskrus. Patiekdami lėkštėje įpilkite šiek tiek saldaus čili padažo. Jis suteikia rutuliukams šiek tiek aštroko skonio. Skanūs tiek šilti, tiek atšalę.