Desertai

Šaltas desertas su lazdyno riešutais ir šokoladu

gaminkime.lt

Na, nors karštomis dienomis suvartojamo maisto kiekis mažesnis nei įprastai, o ir tas būna šaltas, siūlau jums pasimėgauti šaltu desertu. Jis skoniu labai primena tiramisu, tik mažiau riebus, nes be maskarponės, ir skanią gaidelę prideda lazdyno riešutai. Pasigaminti jį užtruks neilgai, o rezultatas maloniai atgaivins ir pamalonins visus skonio receptorius.

Saltas pyragas su sokoladu ir riesutais

Prireiks:

pakelio biskvitinių pirštelių („Lady fingers”);
didelio indelio plakamos grietinėlės (450 ml);
plytelės juodojo šokolado;
75 g cukraus pudros;
100 g lazdyno riešutų;
nedidelio puodelio šviežiai užplikytos kavos.

Sutarkuokite arba sukapokite pusę plytelės juodojo šokolado. Likusią pusę ištirpiinkite karšto vandens vonelėje. Lazdyno riešutus 5 minutes pakepinkite 200 laispnių orkaitėje ir patrinkite tarp sauso rankšluosčio, kad nusiimtų luobelės. Tada juos sukapokite. Grietinėlę išplakite su cukraus pudra, supilkite tirpintą šokoladą, suberkite kapotus riešutus, sutarkuotą šokoladą ir gerai išmaišykite. Stačiakampį indą išklokite maistine plėvele. Dugną ir šonus padenkite biskvitiniais piršteliais, pamirkytais kavoje. Tada sudėkite visą grietinėlės masę, išlyginkite paviršių ir ją „uždenkite” likusiais piršteliais, pamirkytais kavoje. Iš sausainių turėtumėte suformuoti tarsi indelį grietinėlei 🙂 Indą su desertu padėkite į šaldytuvą, kad masė sustingtų – geriausia nakčiai. Prieš patiekdami apverskite desertą iš indo į lėkštę, apibarstykite cukraus pudra ir mėgaukitės 🙂

Leave A Comment