Arbūziniai ledai – šerbetas
Niekada nemėgau šerbeto. Parduotuvinių šerbetų skonis man visada buvo toks „praplautas” – lyg šerbetas būtų pagamintas ne iš sulčių, o iš vandens su šlakeliu sulčių. Dėl to visada, pirkdama ledus, renkuosi plombyrus. Rimtus ledus. Bet kai gimtadieniui gavau ledų gaminimo aparatą, atsivėrė galimybės mėgautis ne tik parduotuvių pasiūla. O dar kaip tyčia projektas „52 skanios savaitės” paskelbė šerbetų savaitę… Kadangi namie turėjau arbūzo, susiradau receptą ir pabandžiau, kas gausis iš naminio šerbeto. Arbūzinio. Ir gavosi tooooooks skanus dalykas – sodraus skonio, puikiai gaivinantis, ne per saldus ir arbūzinis arbūzinis… Vienos porcijos tikrai per mažai 🙂 Dar šis receptas man patiko tuo, kad jam reikia mažai produktų ir mažai darbo (ir net išėmus iš šaldymo kameros nebuvo sunku ledus gremžti specialiu šaukštu – nesušalo „į kaulą”!). Tad visiems rekomenduoju išbandyti!
4 porcijoms prireiks:
400 ml arbūzo minkštimo be sėklyčių;
50 g cukraus;
1,5 šaukšto citrinos sulčių;
100 ml pieno;
šaukšto želatinos.
Karštame vandenyje išbrinkinkite želatiną ir atvėsinkite. Arbūzo minkštimą sutrinkite blenderiu į tyrę. įmaišykite cukrų su citrinos sultimis ir padėkite pusvalandžiui į šaldytuvą. Po pusvalandžio išimkite, nuolat maišydami supilkite pieną ir želatiną. Gautą tyrę pilkite į ledų aparatą, leiskite jam suktis 30 minučių. Po to ledus išimkite ir pabaikite šerbeto gamybą šaldymu kameroje. Jei neturite ledų gaminimo aparato, arbūzų tyrę supilkite į indą ir padėkite į kamerą, kol sušals, tik nepamirškite kas pusvalandį vis permaišyti masės, kad ji nesušaltų į vientisą gabalą.