Desertai

Rocky road arba tinginys kitaip

gaminkime.lt

Šis puikus, kitoks nei įprastai visiems puikiai žinomas tinginys mano akį patraukė žurnalo „Delicious” kalėdiniame numeryje. Šokoladas – puikus būdas paskaninti ne tik Kalėdas. Riešutai taip pat yra būtinas Kalėdų priedas. Sausainiai būtini kiekvienam tinginiui. O visa kita… Džiovintos vyšnios, pasak skanėsto autorės Nigellos, primena elnio Rudolfo nosį. įdomi idėja, tiesa? 🙂 Ir dar maži zefyriukai – kad šis desertas būtų kuo grublėtesnis kaip keliai žiemą (ne veltui ir vadinasi „rocky road” – akmenuotas kelias). Visi ragavę vienbalsiai nusprendė, kad jis neapsakomai skanus, kad tiesiog neįmanoma patraukti nuo lėkštės rankos, ištiestos dar vienam gabalėliui. Tad palepinkite ir jūs savo artimuosius per Kalėdas šiuo paprastu, bet toli gražu ne prastu skanumynu!

Rocky road

pakelis „Selgos” sausainių (aš naudojau karamelinius);
pakelis mažųjų zefyriukų (maždaug 100 g);
150 g juodojo šokolado;
200 g pieniško šokolado;
175 g sviesto;
4 šaukštai auksaspalvio sirupo;
150 g bertoletijų;
150 džiovintų vyšnių.

Karšto vandens vonelėje ištirpinkite abiejų rūšių šokoladą su sviestu ir auksaspalviu sirupu. Sausainius sulaužykite į nedidelius gabalėlius (nesutrupinkite visiškai). Riešutus suberkite į šaldymo maišelį ir padaužykite kočėlu, kad riešutai sutrupėtų į gabalėlius. Suberkite į sausainius, ten pat suberkite ir vyšnias. Mažus zefyriukus siūlau dalinti į keturias dalis ir nusiųsti į dubenį pas sausainius su riešutais. Galiausiai ten pat supilkite tirpintą šokoladą. Gerai gerai išmaišykite (kad kiekviena vyšnia, kiekvienas zefyriukas būtų padengtas šokoladu). Išardomą 23 cm skersmens formą išklokite folija ir į ją supilkite turimą tinginio masę. Išlyginkite paviršių šaukštu ir palikite šaldytuve porai valandų, kad sustingtų. Supjaustykite nedideliais gabalėliais ir ragaukite. Galite patiekdami apibarstyti cukraus pudra – atrodys lyg apsnigtas kelias 🙂

Leave A Comment