Desertai

Maži apelsininiai šokoladiniai cheesecake'ai

gaminkime.lt

Dar vienas būdas, kaip pasigaminti gardų nekeptą sūrio pyragą (cheesecake). Ir smagesnis būdas už paprastą pyragą, kadangi šie pyragėliai ruošiami keksiukų kepimo formelėse ir yra nedidelio dydžio. Tikrai nepersivalgysite, jei skaičiuojate kalorijas 🙂 Apie pačius pyragėlius – tobulai lengvas kreminis apelsininis maskarponės sluoksnis puikiai dera su apelsininiu šokoladiniu sausainių pagrindu.

Mazas cheesecake

12 didelių keksiukų skardai užpildyti prireiks:

125 gramų sausainių;
75 gramų sviesto;
40 gramų juodojo šokolado su apelsinais;
250 gramų maskarponės;
150 gramų baltojo šokolado;
tarkuota apelsino žievelė.
150 ml plakamosios grietinėlės.

į keksiukų formeles sudėkite po popierinę formelę. Tada kokiu nors virtuviniu įrankiu (blenderiu ar panašiu) sutrupinkite sausainius iki visiškų trupinių. Karšto vandens vonelėje ištirpinkite sviestą su juoduoju šokoladu. Kai ištirps, nukelkite nuo ugnies ir įmaišykite sausainius. Sudėkite sausainių ir šokolado masę į formeles ir šaukšteliu spustelėdami išlyginkite paviršių. Padėkite į šaldytuvą.
Maskarponę išmaišyite su tarkuota apelsino žievele. Kitame dubenyje išplakite grietinėlę. Karšto vandens vonelėje ištirpinkite baltąjį šokoladą. Nukelkite nuo ugnies, šiek tiek atvėsinkite ir išmaišykite su maskarpone. Tada palengva įmaišykite ir plaktą grietinėlę.
Ištraukite keksiukų formą su šąlančiu sausainių pagrindu. Ant kiekvieno „keksiuko” uždėkite po porą šaukštų maskarponės ir grietinėlės masės, išlyginkite paviršių ir palaikykite šaldytuve dvi valandas.

Leave A Comment