Tortai

Marmurinis maskarponės tortas

gaminkime.lt

Noriu pasidalinti su jumis dar vieno klasikinio maskarponės skanėsto receptu. Reikia pripažinti, kad kaip ir visi tortai ar pyragai su maskarpone, šis taip pat riebokas, tačiau lengvo skonio, o klasikiniam deriniui su šokoladu ir grietinėle tiesiog neįmanoma atsispirti… Ką jau kalbėti apie lazdyno riešutus 🙂

Marmurinis maskarpones tortas

32 cm skersmens tortui prireiks:

2 pakelių šokoladinių sausainiu;
100 g ištirpinto sviesto;
1 kg maskarponės;
250 g cukraus;
4 šaukštų miltų;
250 ml grietinės;
2 šaukštelių vanilinio cukraus;
2 kiaušinių;
50 g juodojo šokolado;
100 g stambiai kapotų lazdyno riešutų;
papuošimui – plaktos grietinėlės ir likusių nuo visos plytelės 50 g kapoto juodojo šokolado.

Sausainius sutrinkite blenderiu ar virtuviniu kombainu, gerai sumaišykite su ištirpintu sviestu, suberkite į kepimo formą (išklotą kepimo popieriumi), išlyginkite paviršių ir padėkite į šaldytuvą, kol pasigaminsite sūrio sluoksnį.
Mikseriu išplakite maskarponę su cukrumi, grietine, vaniliniu cukrumi. įmaišykite miltus. Po vieną įplakite kiaušinius. Atskirkite pusę masės į kitą dubenį. Ištirpinkite 50 gramų šokolado ir supilkite į atskirtąją pusę sūrio masės, išmaišykite. Padalinkite riešutus po lygiai ir įmaišykite į abi sūrio mases.
Ištraukite iš šaldytuvo kepimo formą su sausainiais. Ant jų dėkite pusę baltos maskarponės masės, tada pusę šokoladinės. Pakartokite sluoksniavimą, dar galite šiek tiek „pašiaušti” paviršių šakute, kad raštas gautųsi įvairesnis. Kepkite 175 laipsnių orkaitėje 75 minutes. Ištraukę atvėsinkite ir palikite nakčiai šaldytuve. Prieš patiekdami, aptepkite plakta grietinėle ir apibarstykite kapotu šokoladu. Linkiu nepraryti liežuvių!

Leave A Comment