Sriubos

Tiršta šildanti kukurūzų sriuba

gaminkime.lt

Ko reikia labiausiai, kai už lango pliaupia lietus, stūgauja vėjas, o namuose šalta? Šilumos! O paprasčiausias būdas sušilti ilgam – suvalgyti lėkštę šildančios tirštos sriubos. Tada ir ruduo pasidaro mielesnis… Aš siūlau sušilti su kukurūzų sriuba, kuri pasižymi gana įdomiu skoniu – soti, tiršta, bet tuo pačiu ir saldi. Bet saldi neįkyriai. Skaniai.

Tirsta kukuruzu sriuba

Taigi, 6 porcijoms pasiruoškite:

2 mažas arba 1 didelę skardinę konservuotų kukurūzų;
3 bulvių;
1 svogūno;
šiek tiek aliejaus;
100 g rūkyto kumpio;
500 ml vandens;
300 ml grietinėlės;
300 ml pieno;
druskos, pipirų.

Kukurūzus nusunkite ir sutrinkite į tyrę (geriausiai tam padėtų smulkintuvas). Kumpį supjaustykite nedideliais kubeliais. Nulupkite ir susmulkinkite svogūną. Užkaiskite virdulyje vandenį. Nulupkite bulves ir jas taip pat supjaustykite nedideliais kubeliais. Puode įkaitinkite aliejų, pakepinkite kumpį. Išimkite jį į atskirą lėkštę. Tada į puodą suberkite svogūną ir kepkite, kol suminkštės. Suberkite bulves, supilkite užvirusį vandenį, sudėkite kukurūzų tyrę r gerai išmaišykite. Uždenkite ir ant nedidelės ugnies virkite maždaug 15 minučių. Atskirame puodelyje sumaišykite grietinėlę ir pieną, šiek tiek pakaitinkite. Tada supilkite į sriubą, išmaišykite ir dar pakaitinkite (tik neužvirinkite). Sudėkite kumpį, pagardinkite druska, pipirais ir mėgaukitės!

Leave A Comment