Imbieriniai kalėdiniai sausainiai
Kadangi visi dabar tikriausiai kepa kalėdinius sausainius (jau pats laikas prikepti bent porą tonų sausainukų), pasidalinsiu ir aš šiandien išbandytu receptuku. Šių sausainių pliusas – aštrokai skanūs. Tokie, kokie ir turi būti tie žieminiai, kalėdiniai sausainiai. Minusas – trupanti tešla. Reikia daug kantrybės, kol iš jos nulipdai sausainukus. Receptas neliepė dėti kiaušinių (bent vieno), bet kas žino, gal tai būtų išgelbėję situaciją… Jei kas išbandysit su kiaušiniu, praneškit – gal sausainiams išgelbėti nuo „daugiau nebekepsiu, kad ir kokie skanūs bebūtų) to ir pakaks. O čia receptas:
125 g sviesto;
3 šaukštai auksaspalvio sirupo;
100 g rudojo cukraus;
300 g miltų;
2 šaukšteliai malto imbiero;
1 šaukštelis malto cinamono;
1 šaukštelis maistinės sodos, užgesintos citrinos sultimis.
Puodelyje ištirpinkite sviestą su auksaspalviu sirupu ir cukrumi. Dubenyje sumaišykite miltus su cinamonu ir maltu imbieru. Užgesintą sodą išmaišykite su cukraus ir sviesto mase, supilkite į miltų mišinį ir išminkykite tešlą. Iškočiokite ją (nepersistenkite – storesni sausainiai būna skanesni) ir formelėmis išpjaustykite sausainius. Kepkite 200 laipsnių karštumo orkaitėje 10 minučių. Atvėsusius galite dekoruoti mėgstamu glajumi.