Takos su krevečių ir avokadų įdaru
Takos su jūrų gėrybėmis – tradicinis meksikietiškas skanėstas, kuriuo galite pasimėgauti ir nebūdami Meksikoje. Tai išties labai skanus ir lengvai pagaminamas patiekalas. Šiek tiek laiko, noro ir kantrybės – ir jūs jau ragaujate takas su krevečių ir avokadų įdaru.
Jums reikės (4 porcijos):
4 takų lovelių;
1 sunokusio avokado;
2 pomidorų;
1 mažos česnako skiltelės;
šaukšto citrinų sulčių;
šaukšto aliejaus;
pusės žaliosios paprikos;
pusė aitriosios paprikos;
šaukštelio maltų kmynų;
115 g virtų išlukštentų krevečių;
4 šaukštai pomidorų tyrės „Mutti”;
druskos ir juodųjų pipirų
Avokadų pagardui sutrinkite avokadą ir nuluptus pomidorus blenderiu, įmaišykite sutrintą česnaką ir citrinų sultis. Krevečių įdarui puode įkaitinkite aliejų, sumeskite supjaustytas paprikas ir nuolat maišant pakepkite 5-10 minučių. įmaišykite krevetes. kmynus, pomidorų tyrę, pasūdykite, suberkite pipirus. Takų lovelius sudėkite ant kepimo skardos anga žemyn ir pakaitinkite 2-3 minutes iš anksto įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje. į takų lovelius dėkite avokadų pagardo, o ant viršaus – krevečių įdaro. Takas patiekti šiltas.