Greitas ir paprastas ryžiuotis su kalakutiena
Netgi sakyčiau, supaprastinta risotto versija. Skonis nuo paprasto ryžių troškinio skiriasi savo hmmm… neįprastumu? Ryžius su kalakutiena pagardinam abrikosų džemu, tabasco padažu ir turim saldžiai aštrų šildantį patiekalą visai šeimai, ypač tinkantį ilgiems snieguotiems žiemos vakarams. Apie kalakutienos naudą sveikatai tikriausiai neverta priminti, taip? 🙂
3 porcijoms prireiks:
stiklinės (200 ml) risotto ryžių (apvalių trumpagrūdžių, naudojau „Arborio” rūšies);
0,5 l karšto vištienos sultinio;
svogūno;
2 skiltelių česnako;
300 g kalakutienos;
paprikos;
nedidelio čili pipiriuko (be sėklų);
2 šaukštų abrikosų džemo;
0,5 šaukštelio „tabasco” padažo (jei mėgstate aštrumą, galite įdėti ir visą šaukštelį).
Kalakutieną supjaustykite nedideliais gabalėliais. Supjaustykite papriką ir čili pipiriuką. Nulupkite ir susmulkinkite svogūną bei česnaką. Puode įkaitinkite aliejų ir jame pakepinkite svogūną ir česnaką. Tada suberkite ryžius, kalakutieną ir maišydami šiek tiek apkepkite. Tada suberkite susmulkintą papriką, čili pipiriuką, supilkite sultinį, sudėkite abrikosų džemą, „tabasco” padažą, išmaišykite, uždenkite puodą ir troškinkite ant mažos ugnies pusvalandį. Skanaus!