Makaronai su parmezanu
Štai jums ir visiška kulinarinė improvizacija. Tema – dedam tai, ką randam namuose. Rezultatas – stebinantis. Paprasta, švelnu, skanu. Žinoma, makaronų ir sūrio derinys žinomas nuo seno, tačiau parmezano prieskonis suteikia kažkokį kitokį, ypatingą skonį. Jei neturite laiko ar tiesiog nenorite ilgai gamintis pietų ar lengvos vakarienės, jūs drąsiai galite imtis šio patiekalo.
Jums reikės (2 porcijoms):
pusės pakelio makaronų „Angelo plaukai” (dviejų gniutulėlių);
aliejaus;
druskos;
krapų;
„Santa Maria” spagečių prieskonių;
50 g. tarkuoto parmezano;
50 ml 30% grietinėlės
Taigi užverdame pasūdytą vandenį, įpilame aliejaus ir šiuos makaronus verdame būtent 3 minutes. Nusunkiame, įmaišome krapus, spagečių prieskonius. Tada pabarstome sūriu, užpilame grietinėlės ir gerai išmaišome. Uždengiame ir palaikome porą minučių, kad šiek tiek išsilydytų sūris. Tada dedame į lėkštes ir valgome.