Vaisinė "Pascha"
Tai tradicinis Velykų desertas, gaminamas iš varškės ir vaisių. Manau, kad tai būtų puiki alternatyva pyragams ir ne tik Velykų proga 🙂
Jums prireiks:
500 g varškės;
100 ml natūralaus jogurto (jei pageidaujate mažiau kaloringo deserto) arba plaktos grietinėlės;
2 persikų;
skardinės konservuotų vaisių kokteilio;
2 šaukštų želatinos;
100 g cukraus;
vanilės ankšties;
migdolų plokštelių.
Gerai išmaišykite varškę su grietinėle arba jogurtu ir cukrumi. Sudėkite gerai nuvarvintus vaisius ir stambiais gabalėliais supjaustytus persikus (pasilikite šiek tiek persiko papuošimui). Perpjaukite perpus vanilės ankštį ir į varškę suberkite vanilės grūdelius. Išbrinkinkite želatiną (aš ją užpyliau keturiais šaukštais labai karšto vandens, išmaišiau, leidau šiek tiek pastovėti, o paskui ant silpnos ugnies kaitinau, kol ištirps visi želatinos grūdeliai). Supilkite į varškę. Leiskite pastovėti, kol želatina pradės brinkti (varškės masė ims darytis nebe tokia skysta). Tada supilkite varškės mišinį į pageidaujamą formą ir keletui valandų padėkite į šaldytuvą.
Patiekiant išverskite pachą į lėkštę, papuoškite pjaustytais persikais ir migdolų plokštelėmis.