Kaip pasigaminti tortiljas?
Kaip išsikepti tortiljas? Tam, kad pasigamintumėte 12 tortiljų (jei keptuvės skersmuo yra 24 cm), prireiks 450 g miltų, 85 g minkšto margarino arba sviesto, nubraukto šaukštelio druskos, 225 ml karšto vandens.
į didelį dubenį suberkite miltus, druską, gabalėliais sukapotą sviestą ir išmaišykite rankomis. Tada po truputėlį pilkite karštą vandenį ir minkykite, kol baigsis vanduo, o tešla įgaus gražią rutulio formą bei neapsakomai kvepės 🙂 Uždenkite drėgnu rankšluosčiu, kol pasiruošite pageidaujamą įdarą.
Pačioms tortiljoms prireiks miltuoto stalo, keptuvės, kurioje kepsite tortiljas, dydžio lėkštės formai išpjauti, peilio ir to paties drėgno rankšluosčio. Atgnybkite gabalėlį tešlos ir gerai iškočiokite, kol blynas pasidarys beveik permatomas. Jei limpa prie paviršių – negailėkite miltų. Iškočiokite iki pageidaujamo dydžio, su lėkštės pagalba išpjaukite gražų apskritimą, padėkite į šalį ir apklokite drėgnu rankšluosčiu, kad neapdžiūtų, kol taip iškočiosite visus blynus. Kiekvieną tortilją būtina pridengti drėgnu rankšluosčiu!
įkaitinkite keptuvę be jokių riebalų. Kiekvieną tortiljos pusę kepkite, kol gražiai pageltonuos arba ims pūstis oro pūslelės (maždaug po 10 sekundžių kiekvienai pusei). įvyniokite į tortiljas mėgstamo įdaro ir mėgaukitės!