Juodojo šokolado triufeliai su lazdyno riešutais
O ne! Jus puola svečiai? Jums atsibodo kaskart patiekinėti tik laužytus juodojo šokolado gabalėlius? Mes jums turime išeitį! Galite nebesijaudinti dėl netikėto svečių antpuolio ir paruošti jiems šių burnoje tirpstančių triufeliukų!
Jums reikės:
200g juodojo šokolado;
50ml grietinėlės;
25g sviesto;
50g lazdyno riešutų
Juodą šokoladą sulaužykite gabalėliais ir ištirpdykite prikaistuvyje. Sudėkite gabalėliais pjaustytą sviestą ir supilkie grietinėlę. Gerai išmaišykite ir palaukite, kol užvirs. Dėkite į šaldytuvą ir palaukite kol sustings (tai gali būti ir keletas valandų ir netgi visa naktis). Jei itin skubate, galite dėti ir į šaldymo kamerą. Atšaldytą ir sustingusią masę formuokite kaip tik norite – kubeliais, rutuliukais, lašiukais – ir nepamirškite į vidų įsprausti po lazdyno riešutą ir sumaniai jį paslėpti. Sudėkite iš triufeliukų piramidę nedidelėje lėkštutėje ir jie tikrai atrodys kaip kątik iš parduotuvės!
Autorės pastaba. Ne tokie jau ir netikėti turėtų būti tie jūsų svečiai, nes procesas nėra labai trumpas, o iš šaldymas nežinia kaip pavyks 🙂 Bet pabandyti tikrai verta!