Pyragas su toskos viršumi
Neapsakomai gaivus, neįtikėtinai skanus, labai greitai pagaminamas ryškiaspalvis pyragas su migdolų „stogeliu”. Puikiai tiks prie savaitgalio kavos ar arbatos puodelio 🙂
Naudosime vidutinio dydžio skardą (24×28 cm). Jums prireiks:
300g sluoksniuotos tešlos;
pusės didelės skardinės konservuotų persikų;
mažos skardinės konservuotų ananasų;
75 ml pieno;
75 g sviesto;
100 g cukraus;
60 g skaldytų migdolų.
Iškočiokite tešlą ir ja išklokite skardą. 10 minučių kepkite 200 laipsnių orkaitėje. Ištraukite skardą. Ant tešlos tolygiai paskirstykite smulkiai supjaustytus persikus ir ananasus. Po to prikaistuvyje ištirpinkite sviestą, supilkite pieną, cukrų, migdolus ir maišydami kaitinkite, kol pradės tirštėti. Gautą kremą tolygiai užtepkite ant vaisių ir įdėkite skardą atgal į orkaitę. Kepkite dar 20 minučių. Leiskite atvėsti – bus lengviau supjaustyti.