Paukštiena Pietums

Vištienos stroganovas

gaminkime.lt

Šiandienos pietums – lengva vištiena pikantiškame grietinės su marinuotais agurkėliais padaže. Kviečiu paragauti ir Jus!

Vistienos stroganovas

Ir vėl gaminsime 4 porcijas. Jums prireiks:

400 g vištienos filė;
„Santa Maria” vištienos prieskonių;
1 svogūno;
2 šaukštų aliejaus;
1 šaukšto miltų;
1,5 stiklinės vištienos sultinio;
3 šaukštų pomidorų tyrės;
2 šaukštelių maltos saldžiosios paprikos;
juodųjų pipirų;
100 g grietinės;
4 marinuotų karnišonų (mažų agurkėlių).

Supjaustykite vištieną gabalėliais ir apvoliokite vištienos pieskoniuose. Susmulkinkite svogūną. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, jame apkepinkite vištieną su svogūnu. Tada užberkite miltus, gerai išmaišykite. Supilkite sultinį, pomidorų tyrę, suberkite paprikos miltelius, pipirus. Uždenkite ir troškinkite ant silpnos ugnies 15 minučių. Tuo metu kubeliais supjaustykite agurkus. į vištienos troškinį supilkite grietinę, suberkite agurkėlius, užvirinkite ir nukelkite nuo ugnies. Skaniausia su ryžiais. Gero apetito!

Leave A Comment