Kranachanas (avižinių dribsnių desertas)
Siūlau jums labai skanų ir labai sotų desertą. Jam galite naudoti tiek šviežias, tiek šaldytas uogas. Aš naudojau šaldytas, tad išsiskyrė šiek tiek vandens (na, tai nelabai gražiai atrodo), bet skonis užtat nepakartojamas. Pabandykit 🙂
Jums reikės (4 porcijoms):
4 šaukštų dirbtinio medaus;
3 šaukštai brendžio;
3 šaukštų cukraus;
1 šaukštelio vanilinio cukraus;
50g avižinių dribsnių (kuo daugiau avižų dėsite, tuo tirštesnis bus jūsų desertas);
300ml 35% grietinėlės;
350g uogų
į mažą indelį sudėkite dirbtinį medų ir brendį. Šiek tiek pakaitinkite ant silpnos ugnies, kol ištirps medus ir masė pasidarys skysta ir vientisa.
Nesvylančioje įkaitintoje keptuvėje (tik be aliejaus!) pakepinkite avižinius dribsnius. Kaitinkite, kol paruduos ir ims skleisti kvapą. Paragauti taip pat galite – avižos turi būti paminkštėjusios.
Dideliame dubenyje išplakite grietinėlę su cukrumi ir vanilinu. Plakite iki standumo. Tada supilkite brendžio ir medaus mišinuką, taip pat gerai išplakite. Sudėkite pakepintas avižas ir dar šiek tiek paplakite, kol masė pasidarys vientisa.
Pasilikite po keletą uogų papuošimui, o likusias susluoksniuokite su dribsnių mišiniu aukštose taurėse. Uždenkite ir palaikykite šaldytuve maždaug 2 valandas. Papuoškite uogomis ir (nebūtinai) mėtų lapeliais.