Kokteiliai su sausu ledu – fantastiškas reginys
Pagaminus kokteilį, dažnai patariama, kaip dekoruoti taurę, gražiau pateikti gėrimą. Paprastai tai gali būti tiesiog šiaudelis, įdomesnės formos ledo gabalėliai, skėtukas, šaukštelis, vaisių gabalėliai, griežinėliai, žievelės, taurės krašto papuošimas cukrumi. Tačiau dauguma šių būdų turi didelių trūkumų – keičia kokteilio (ar apskritai gėrimo) savybes – jį atskiedžia vandeniu (ir kuo ilgiau jis neišgeriamas, tuo labiau), suteikia vaisių aromato, o jei skiltelė pateikiama ant taurės krašto – ir gan ryškų skonį toje vietoje. Jau net nekalbame apie taurės dekoravimą „šerkšnu” – cukrumi, druska ar citrinos rūgštimi. Šiaudeliai ar skėčiai taip pat ne visada reikalingi, ypač – jei kokteilis „vyriškas”.
Neseniai atradome gal ne tokį dažną, bet išties FANTASTIŠKÄ„ būdą puošti kokteilius, kartu juos šiek tiek atšaldant ir NEATSKIEDŽIANT