Obuolių pyragas su citrininiu glajumi
Kadangi rudenį patys populiariausi būna obuolių pyragai, mes siūlome išsikepti obuolinį pyragą. Tačiau ne visai įprastą. Jame įprastą cukraus, obuolių ir cinamono gamą puikiausiai papildo rūgštokas citrininis glajus. Kviečiame išbandyti naują skonį!
Pyragui prireiks:
Tešlai:
375 g miltų;
1 šaukštelio kepimo miltelių;
180 g cukraus;
1 šaukštelio vanilinio cukraus;
žiupsnelio druskos;
1 kiaušinio trynio;
1 kiaušinio;
180 g sviesto.
Obuolių masei:
maždaug kilogramo obuolių (kiekį galima koreguoti – jei mėgstate daugiau obuolių, dėkite daugiau);
30 g razinų;
50 g kapotų migdolų;
žiupsnelio cinamono;
Glajui:
100 g cukraus pudros;
2 šaukštų citrinų sulčių.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, cukrumi, druska ir vanilinio cukrumi. įmuškite kiaušinį ir trynį. Išmaišykite. Suberkite smulkiai sukapotą šaltą sviestą ir išminkykite. Suformuokite rutulį ir padėkite bent pusvalandžiui į šaldytuvą.
Tuo metu nuplaukite ir nulupkite obuolius, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Sumaišykite su razinomis, migdolais ir cinamonu.
įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Iškočiokite maždaug 2/3 tešlos ir ja išklokite skardą. Suberkite obuolius. Iš likusios tešlos iškočiokite skritulį ir juo uždenkite obuolius. Kepkite 40 minučių.
Glajui cukraus pudrą sumaišykite su citrinos sultimis (turi gautis skystas glajus). Juo aptepkite iškepusį pyragą ir ragaukite!