Verslas

30 faktų apie mane ir mano virtuvę

gaminkime.lt

Jaučiuosi skolinga šios svetainės lankytojams, kadangi prieš kiekvieną receptą neužsiiminėju smulkia savianalize arba kaip liūdina nuolatinis lietus už lango. Žinau, kad blog‘ai, kuriuose autoriai rašo ir šiek tiek apie save, yra įdomesni skaitytojams – juk visiems norisi žvilgtelėti pro rakto skylutę į kitus žmones. Ir štai „Languota prijuostė“ ir Insolentė suteikė puikią progą pasipasakoti apie save ir virtuvės filosofiją, tuo pačiu atiduodant bent dalelę skolos skaitytojams.

Projektas prasidėjo nuo atrastų „52 skanių savaičių“ ir dviejų sesių ryžto dalintis įdomesnio pagaminto maisto receptais su visu internetu. Netrukus jaunesniąją užgriuvo abitūros egzaminai, studijos universitete, tad gaminti patiekalus liko vyresnioji. Esu 24 metų ekonomistė, virtuvėje besistengianti įprasminti laikiną bedarbystės laikotarpį (jei kas turite darbo pasiūlymų, atsiliepkite). Iki tol, kol teks įsisukti į dirbančio žmogaus rutiną, noriu išbandyti ir išragauti kuo daugiau. Todėl:

  1. Jokių keblumų nesudaro patiekalas, kurį pagaminti užtrunka pora valandų.
  2. Mėgstu gaminti viską, tik dažniausiai pasiklystu tarp tūkstančių receptų knygose, žurnaluose, bloguose, kuriuos „kada nors būtinai būtinai reikia išbandyti“. Man sunku išsirinkti, ką valgysim šiandien. Apskritai sunku išsirinkti, kadangi labai rimtai žiūriu į rinkimosi procesą ir pasekmes.
  3. Dažnai jaučiuosi soti, pavarčiusi neapsakomai gražias nuotraukas receptų knygose ir žurnaluose. Dėl to aplinkiniai mano, kad aš nieko nevalgau. Netiesa!
  4. Nustojau „apdovanoti save“ eiline receptų knyga, kai prikimšau joms skirtą lentyną virtuvėje. Užtat užsiprenumeravau įkvepiantį žurnalą, kuris bus laikomas kažkur kitur, tad sąžinė nebegrauš, kad receptų archyvas niekur nebetelpa 🙂
  5. Nemoku kepti kiaušinienės (gėda…). Bet kadangi mano vyras nepriklauso kiaušinienės fanklubui, tas keblumų nesukelia 🙂
  6. Mano nuostabusis vyras kantriai kenčia mano kulinarinius eksperimentus, suvalgo viską ir netgi pateikia pasiūlymų patiekalo patobulinimui. Ačiū jam!
  7. Skaniausia sriuba – trinta sriuba. Bet galiu išgyventi ir be jos.
  8. Užtat neišgyvenčiau be kavos su pienu. Mėgstu žalią arbatą, tačiau kraujospūdis verčia gerti kavą.
  9. Nemėgstu vaisinės arbatos. Ir vaistažolių arbatos.
  10. Negaliu pakęsti juodųjų serbentų, braškių ir silkės. Tiesiog. Visą gyvenimą. Ir medaus nemėgstu.
  11. Esu lengvai išprotėjusi dėl vyšnių ir aviečių.
  12. Šokoladas yra nuostabus dalykas tik plytelėse. Nemėgstu šokoladinių pyragų, sausainių, ledų ir kitų šokolado „sugadinimo“ būdų. Net tikras tirštas karštas šokoladas yra šiek tiek per daug…
  13. Nemėgstu žuvies. Išimtis – lašiša. Ir krevetės retkarčiais.
  14. Dievinu paukštieną.
  15. į mano prieskonių lentyną jau seniai netelpa įvairiausi prieskoniai.
  16. Neypatingai mėgstu daržo gėrybes – salotas, laiškinius svogūnus, burokėlius, netgi morkas.
  17. Negaliu pakęsti nevykusiai išvirtų sulipusių ryžių.
  18. Mėgstu įvairius makaronų patiekalus.
  19. Mėgstu kepenėles. Ir liežuvį.
  20. Neapsimetinėju gurmane. Sausas vynas man per rūgštus, pelėsinis sūris – neskanus, o visokios austrės ir moliuskai – ačiū, ne. Cezario salotas galiu valgyti ir su padažu, kuriame nėra „pagal autentišką receptąâ€œ privalomų žalių kiaušinio trynių.
  21. Nekepu duonos namuose ir negaminu majonezo. Tai snobiškumas.
  22. Spintelėje neseniai aptikau 5 skirtingo rūšių cukraus pakuotes. Ir eisiu pirkt dar vienos rūšies cukraus. Niekada negali žinoti, kokio prireiks sužavėjusiam pyragui, tad reikia būti pasiruošusiai.
  23. Nemanau, kad kaimiškos „ekologiškos“ gėrybės gali pakeisti pasaulį ar suteikti nemirtingumą.
  24. Šaldymo kameroje visada guli pakelis parduotuvėje pirktų koldūnų. Jei netyčia nebūtų laiko gaminti. Nematau šaldytuose pusfabrikačiuose nieko blogo, jei kartais jie gali išgelbėti nuo bado mirties 🙂
  25. Pyragą galėčiau valgyti kasdien vis kitokį. Tik reikėtų mažiukės kepimo formos, nes namie pyragų valgytojų yra tik du, tad didesnį suvalgyti užtrunka ilgiau.
  26. Labiausiai norėčiau išmokti dekoruoti kepinius – keksiukus, tortus, sausainius.
  27. Dar labai norėčiau išmokti kepti plikytus sausainius ir „macaroons“. Bet po kelių nepavykusių bandymų nusprendžiau, kad gal kada nors…
  28. Kaip ir didžioji dalis maisto blogerių (kiek pastebėjau skaitydama prisistatymus), esu kačių mylėtoja ir neapsakomai mielo bei protingo katinuko šeimininkė. Jis visada sukiojasi virtuvėje, kai gaminu. Tik maisto nebando pavogti 🙂
  29. Patiekalas neturi būti valgomas dėl to, kad jis sveikas, ekologiškas ar koks kitoks. Jis turi būti skanus. Tai vienintelė priežastis jį valgyti.
  30. Jei būčiau patiekalas, būčiau… Cheesecake’as! Bet koks – avietinis, kavos ar tiesiog klasikinis tiramisu. Jie visi yra neapsakomas gėris.

Broniukas

8 thoughts on “30 faktų apie mane ir mano virtuvę

  1. Dalia

    kaip malonu tave bent šiek tiek pažinti, ačiū už pasipasakojimą

  2. Asta

    20 punktui pritariu iki negaliu, o dėl 6 labai laaabai pavydžiu 🙂
    Buvo malonu susipažinti artimiau, ačiū bent už tą dalelę skolos, kaip kad sakei :))

  3. Geras Receptas

    Smagu, kad ne viena tokia esu 🙂 Pasistengsiu, kiek įmanoma, dažniau rašyti daugiau nei „tik receptus” – juk smagu ne tik kitų skaityti, bet ir pačiai kitiems duoti ką paskaityti ir apie ką pagalvoti…

  4. Gaby

    Hmmm… nors niekada nebandžiau daryti, bet nemanau, kad kepti duoną ir gaminti majonezą – snobiška. ÄŒia kaip 29 punktas, kažkam tai tiesiog skanu. Buvo įdomu paskaitinėti:)

  5. Geras Receptas

    Rašydama 21 ir 29 punktus, turėjau omenyje žmones, kurie geriau numirs, bet nevalgys parduotuvėje pirktos duonos ar majonezo. Ir neekologiško maisto nepirks. Yra juk tokių, nes ekologija ir maisto gaminimas namuose dabar jau yra netgi, sakyčiau, madingas. Žmonės, kurie stengiasi būti madingi, dažnai „perlenkia lazdą”. Tačiau kiekvienas apie tokius dalykus juk turi savo nuomonę 🙂

  6. Sima (Mukatanas)

    Malonu susipažinti, labai smagu buvo skaityti 😉 Aš irgi galėčiau valgyti kasdien vis kitokį pyragą. Tik turiu tą pačią problemą – pyragų valgytojų trūkumą 😀

  7. Giedre

    Vai koks gražutis tavo kačiukas!!! Noriu paminkyt 🙂

  8. Geras Receptas

    Kačiukas gal ir būtų pagalbininkas sunkioje užduotyje „kuo greičiau sunaikinti pyragą, kad galėčiau kepti naują”, tik kad jis nevalgo pyrago 🙁 Ir nemoka pasakyti, ką dar galima patobulinti recepte… Bet užtat mėgsta tupėti šalia ant kėdės, kai kepu ką nors 🙂

Leave A Comment