Pyragėliai su kumpiu ir sūriu
Pristatau savo skoniu ir aromatu mane maloniai nustebinusius pikantiškus pyragėlius su kumpiu ir dviejų rūšių sūriais. Tiesa, nuo gaminimo pradžios iki garuojančių ant stalo pyragėlių praėjo beveik pusantros valandos, tačiau laukti buvo verta. Šiuos pyragėlius puikiai tiktų pasigaminti iškylai, kadangi net ir atšalusių skonis nenusileidžia šviežiai iškeptiems.
Jums prireiks (25 pyragėliams):
7 g sausų mielių;
1 šaukštelio cukraus;
1/4 šaukštelio druskos;
1 šaukštelio picos prieskonių;
200 g tarkuoto fermentinio sūrio;
400 g miltų;
200 ml šilto vandens;
3 šaukštų aliejaus;
1 kiaušinio.
įdarui:
100 g virto arba rūkyto kumpio (aš naudojau rūkytą – jis aromatingesnis);
250 g tarkuoto fermentinio sūrio;
50 g sukapoto pelėsinio sūrio;
2 kiaušinių;
druskos;
juodųjų pipirų;
picos prieskonių;
dar 1 kiaušinio aptepimui.
Pirmiausiai pasiruoškite pyragėlių tešlą. Dubenyje sumaišykite sūrį, mieles, miltus, druską, cukrų, picos prieskonius. Tada supilkite aliejų, šiltą vandenį, įplakite kiaušinį. Viską geraii išmaišykite, apibarstykite miltais ir palikite 40 minučių pastovėti, kad pakiltų.
Tuo metu pasiruoškite įdarą – sumaišykite visas sudedamąsias dalis.
Kai iškils tešlą, iškočiokite tešlą ant gausiai miltuoto paviršiaus. Stikline ar kitokiu turimu įrankiu išspauskite apskritimus. Ant gauto apskritimo negailėdami dėkite įdaro, užvožkite kitu apskritimuku ir gerai užspauskite kraštus. Sudėkite į skardą, aptepkite išplaktu kiaušiniu ir kepkite 20-25 minutes 175 laipsnių orkaitėje.