Aromatinga trinta grybų sriuba
Nieko negaliu su savim padaryti. Skaniausia sriuba buvo, yra ir bus trinta sriuba. įprastos sriubos ne taip skaniai „valgosi”. Tad ir šį kartą siūlau pasigaminti trintos grybų sriubos – ypatingai aromatingos. Tiesa, įprastos kreminės trintos sriubos konsistencijos išgauti nepavyks, tad neverta nerimauti ją trintant blenderiu 🙂 Ypatingą kvapą ir skonį sriubai suteikia saujelė džiovintų grybų, bet jei jų neturite, sriuba vistiek bus labai gardi.
2 riekelės batono (arba viena forminės duonos skrudinimui);
1 l karšto vištienos sultinio;
400 g grybų (paprasčiausias variantas – pievagrybiai)
saujelė išmirkytų džiovintų grybų;
60 g sviesto;
skiltelė česnako;
2 šaukštai šviežių kapotų petražolių;
žiupsnelis tarkuoto muskato riešuto;
100 ml riebios grietinėlės.
Nuo batono riekelių nupjaustykite kraštelius ir užpilkite sultiniu, kad apsemtų. Tuo metu smulkiai supjaustykite pievagrybius. Sviestą ištirpinkite puode. Suberkite grybus ir maišydami troškinkite, kol pradės skirtis sultys. Tada suberkite muskatą, petražoles ir dar šiek tiek patroškinkite. Iš sultinio išimkite batono riekeles, įmeskite į pievagrybius ir gerai išmaišykite (batonas turi pranykti pievagrybių masėje). Supilkite sultinį, užvirinkite ir pavirkite 15 minučių. Tada sriubą sutrinkite blenderiu, kad neliktų stambesnių grybų gabalėlių. Grąžinkite puodą ant viryklės, supilkite grietinėlę ir pakaitinkite iki virimo. Skanios šilumos!