Vegetariškos Cezario salotos
Visi turbūt žinome, kiek daug įvairių šių salotų versijų yra gaminama: ir su krevetėmis, ir su vištiena ir dar su daug kuo. Tačiau koks jų skonis, nepakeistas vištienos ar kitų galimų komponentų? Pabandykite ir sužinosite 🙂
Jums reikės (4 porcijoms):
Pusės nedidelės gūžės garbanotų salotų;
Dviejų riekių forminio batono;
100g tarkuoto parmezano;
100g grietinės;
šaukštelio Dižono garstyčių;
3 kiaušinių;
maltų juodųjų pipirų;
druskos
Salotas nuplaukite ir suplėšykite/supjaustykite nedideliais gabalėliais. Batoną supjaustykite kubeliais ir pakepinkite keptuvėje, kol apskrus (arba dėkite į skrudintuvą, o pjaustykite po to). Skrebučius dėkite ant salotų. Užbarstykitę 50g (pusę normos) tarkuoto parmezano.
O dabar maišysime padažiuką! Kiaušinius išvirkite, nulupkite ir išimkite trynius. Šakute juos sutrinkite, įdėkite grietinę ir garstyčias. Dar smarkiau sutrinkite. įdėkite pagal skonį pipirų ir druskos ir pilkite ant salotų su skrebučiais. Skanaus!