Salotos Vakarienei

Valdorfo salotos su krevetėmis

gaminkime.lt

Šiandien pasiūlysime Jums kartu pasigaminti klasikinių Valdorfo salotų. Tiesa, šis receptas nėra visiškai klasikinis – jame, priklausomai nuo pageidavimo, gali atsirasti kepta vištienos filė arba krevetės (kaip nutiko šiam patiekalui, matomam nuotraukoje). Lengvai pagaminamos, traškios ir gaivios salotos saulėtai pavasario dienai 🙂

Valdorfo salotos

Salotoms prireiks:

4 saliero kotų;
2 didelių obuolių;
80 g graikiškų riešutų;
šiek tiek citrinos sulčių;
4-5 šaukštai majonezo;
juodųjų pipirų;
150 g virtų išlukštentų krevečių (arba smulkiai supjaustytos keptos vištienos filė).

Saliero kotus supjaustykite griežinėliais. Nuluptus obuolius, išėmę sėklalizdžius, supjaustykite skiltelėmis ir apšlakstykite citrinos sultimis, kad neparuduotų. Sumaišykite su sukapotais riešutais. Sudėkite krevetes. Pagardinkite juodaisiais pipirais ir išmaišykite su majonezu. Skanaus!

Leave A Comment