Varškės pyragas su persikais
Šio savaitgalio kepinių rubrikoje svečiuojasi varškės pyragas su persikais. Trapios tešlos biskvitas su kreminiu varškės viršumi, pagardintas persikais ar kitais vaisiais/uogomis, turimais pyrago kepimo metu po ranka, tiesiog tirpsta burnoje! Tiesa, kaip ir visi varškės pyragai, skaniausias šiek tiek pastovėjęs 🙂
Tešlai prireiks:
150 g minkšto sviesto;
250 g miltų;
100 g cukraus pudros;
1 kiaušinio trynio;
žiupsnelio druskos.
Varškės masei:
300 g varškės;
150 g cukraus;
Pakelio vanilinio pudingo;
2 šaukštų citrinos sulčių;
200 ml plakamos grietinėlės;
Persiko, supjaustytas kubeliais, arba saujos uogų.
Iš visų produktų užminkyti tešlą, iš kurios suformuoti rutulį ir palaikyti valandą šaldytuve. Po valandos tešla iškloti kepimo skardos dugną ir sieneles (suformuoti kraštelį).
Varškės masei ištrinti varškę su cukrumi, citrinos sultimis, pudingo milteliais. Atskirai išplakti grietinėlę, ją įmaišyti į varškės masę. Gautą masę užpilti ant tešlos. Ant viršaus suberti uogas ar smulkintus vaisius. Kepti pusvalandį 180 laipsnių orkaitėje.