Saldūs pyragai

Tobulas vyšnių pyragas

gaminkime.lt

Naujuosius metus pradėjau nuo puikaus pyrago. Vyšnių pyrago. Tobulo tobulo tobulo vyšnių pyrago! Primenančio trupininį pyragą, kurį vaikystėje kepdavo mama, tačiau pranašesnio už jį savo įdaru. Tarp sviestinės trapios tešlos sluoksnių slepiasi idealus vyšnių ir vanilinio pudingo derinys. Vyšnių rūgštumas pranyksta pudingo saldume ir susilieja į tobulą skonio harmoniją….

Beje, reikėtų paminėti, kad vyšnios – puikios uogos. Jos pasižymi puikiu skoniu, mažu kalorijų kiekiu, turi daug vitamino C ir kalio. Dar vyšniose yra pektino, reguliuojančio cholesterolio kiekį kraujyje, ir flavanoidų, pasižyminčių antioksidacinėmis ir prešvėžinėmis savybėmis. Tad mėgaukitės į sveikatą!

Vysniu pyragas su pudingu

O pyragui prireiks…

Tešlai:
100 g cukraus pudros;
100 g kambario temperatūros sviesto;
1 kiaušinio;
1 kiaušinio trynio;
600 ml miltų;
įdarui:
300 g vyšnių (šviežių arba šaldytų);
250 ml pieno;
1,5 šaukštelio vanilinio cukraus;
2 kiaušinio trynių;
100 g cukraus;
2 nubrauktų šaukštų miltų;
cukraus pudros apibarstymui.

Dubenyje išsukite sviestą su cukraus pudra, kiaušiniu ir tryniu, suberkite miltus, išminkykite ir palikite šaldytuve maždaug valandai.
Tuo metu iš vyšnių išimkite kauliukus, o sultis gerai nuvarvinkite (uogos turėtų būti kuo sausesnės). įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Dviem trečdaliais tešlos išklokite pyrago formą ir imkitės pudingo virimo.
Puode užvirinkite pieną su vaniliniu cukrumi. Atskirame dubenyje labai gerai išsukite trynius su cukrumi. į atskirą puodelį įberkite miltus ir juos gerai išsukite su keliais šaukštais pieno, kad nebeliktų gumuliukų. Kai užvirs pienas, nuolat maišant reikia supilti pirmiausia trynių masę, po to miltus. Maišyti būtina nuolat ir intensyviai, kad nesusidarytų gumuliukai. Kai masė pradės tirštėti, nukelkite nuo ugnies ir ištisai maišydami šiek tiek atvėsinkite. Tada supilkite ant tešlos, užbarstykite vyšnias ir apibarstykite likusiais tešlos trupiniais. Kepkite 45 minutes.
Kai iškeps, apibarstykite cukraus pudra ir leiskite atvėsti.

Leave A Comment