Jogurtinis rabarbarų pyragas
Prisipažinsiu, iš rabarbarų gaminau pirmą kartą – iki šiol pasiteisindavau prieš save nežinojimu, ką su šituo augalu veikti ar tiesiog „skanesniu” receptu 🙂 Bet jei jau pasitaikė proga išbandyti naujovę, kviečiu kartu paragauti šio nuostabiai savyje derinančio rūgštumą ir saldumą pyrago!
Jums prireiks (24 cm skersmens formai):
Tešlai:
100 g cukraus;
250 g miltų;
1 kiaušinio;
4 šaukštų avižinių dribsnių;
1 šaukštelio kepimo miltelių;
1 šaukštelio vanilinio cukraus;
50 ml aliejaus;
100 ml riebaus (3,2%) jogurto (vienintelis rastas Maximos lentynose – „Smilga” su įvairiais priedais, aš naudojau vyšninį).
įdarui:
2 stiklinių gabalėliais supjaustytų rabarbarų (3 storoki stiebai);
3 šaukštų cukraus;
1 šaukštelio cinamono.
Viršui:
1 kiaušinio;
1/3 stiklinės riebaus jogurto;
5 šaukštų cukraus;
1 šaukštelio vanilinio cukraus.
įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių. Sumaišykite visus tešlai skirtus produktus ir gauta mase išklokite pyrago formą. Rabarbarų griežinėlius sumaišykite su cinamonu ir cukrumi. Užberkite ant tešlos. Viršutiniam glaistui gerai išplakite visus produktus, užpilkite ant rabarbarų gabalėlių. Kepkite 25-30 min. Skanaus!
P.S. Man jis skanesnis buvo pastovėjęs per naktį – šiek tiek mažiau rūgštumo jautėsi, nei ką tik iškeptame.