Tuno salotos su šiltomis daržovėmis
Labai paprastos, labai vasariškos, labai gardžios salotos. Lengvos, sočios, o skonius dar labiau paryškina petražolių padažas. Visai šaunus variantas vasaros popietėms, kai nesinori ilgai būti virtuvėje. Arba žiemos popietėms, kai norisi šilto gardaus maisto 🙂 Bet iki žiemos dar toli, o jei dabar šaldytuve rasite mažą indelį konservuoto tuno ir šiek tiek šparaginių pupelių, siūlau pasigaminti šias spalvingas kvapnias salotas.
2 labai alkaniems žmonėms arba 3 nelabai alkaniems prireiks:
Skardinės konservuoto tuno gabalėlių savose sultyse;
300 gramų šviežių virtų bulvių;
150 gramų virtų šparaginių pupelių;
10 – 15 vyšninių pomidorų;
saujelės petražolių;
šaukšto baltojo vyno acto;
skiltelės česnako;
4 šaukštų alyvuogių aliejaus;
žiupsnelio druskos.
Pirmiausia pasiruoškite padažą. Tam nuplautas petražoles sukapokite, užpilkite vyno actu, alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska ir įmaišykite sukapotą česnako skiltelę. Išmaišykite ir palikite pastovėti, kol pasiruošite pačias salotas.
Virtas bulves padalinkite į keturias dalis (jei bulvės didesnės – smulkiau), virtas šparagines pupeles taip pat perpjaukite į 3 – 4 dalis. Sumaišykite dubenyje, sudėkite nusunktą konservuotą tuną. Vyšninius pomidorus perpjaukite pusiau, sudėkite į salotas. Viską užpilkite petražolių padažu, išmaišykite ir patiekite.
Simona
Sesės, Jūs nuostabios! Salotos gavosi labai skanios ir dubenėlis greit ištuštėjo 🙂