Braškių ir vištienos salotos
Ganėtinai keistas derinukas – braškės ir vištiena, tačiau pabandę, manau, nenusivilsite 😉
Jums reikės (4 porcijos):
400g vištienos filė
500g braškių
200g grūdėtos varškės be priedų
salotos lapų
Užpilui:
šaukštelis ryžių acto;
3 šaukštai alyvuogių aliejaus;
šaukštas dirbtinio medaus;
juodųjų pipirų;
džiovintų bazilikų;
druskos;
300g braškių
Vištieną supjaustykite gabalėliais, įtrinkite jums patinkančiais prieskoniais (tik jų nepadauginkite). Kepkite keptuvėje 10-15min. Braškes supjaustykite per pusę (didesnes galima ir į 4 dalis). Salotos lapais išklokite lėkštę. Ant jų dėkite vištienos gabalėlius, braškės bei varškę. Užpilą suplakite plaktuvu (arba visus skystus produktus sumaišykite su pertrintomis braškėmis). Užpilkite ant salotų ir iškart patiekite. Skanaus!