Paukštiena Pietums Vakarienei

Abrikosais įdaryta vištiena

gaminkime.lt

Siūlau puikų patiekalą pietums – lengva, mažai kaloringa vištiena, įdaryta džiovintais abrikosais, su saldžiarūgščiu glajumi. Be to, šis patiekalas nereikalauja ypatingų pastangų. Ir yra labai sveikas: jau seniai žinoma, kad vištiena yra puikus baltymų ir B grupės vitaminų šaltinis, o abrikosai yra labai maistingi, turi daug geležies ir beta karotino. Jau įkalbėjau paragauti? 🙂

Vistiena su abrikosais

4 porcijoms prireiks:

8 vištos šlaunelių;
50 ml apelsinų sulčių;
saujos džiovintų abrikosų;
druskos;
maltos džiovintos saldžiosios paprikos.
Glajui:
2 šaukštų skysto medaus;
3 šaukštų saldžiai aštraus čili padažo;
2 šaukštų sojų padažo.

Abrikosus perpjaukite pusiau ir pamerkite į apelsinų sultis pusvalandžiui. Iš šlaunelių išimkite kaulus, pagardinkite druska ir malta džiovinta saldžiąja paprika. Ant kiekvienos šlaunelės uždėkite po 2-3 abrikosų puseles ir susukite. Galite sutvirtinti suktinukus mediniais dantų krapštukais arba sumuštinių smeigtukais.
Paruoškite glajų. Pašildykite medų, sumaišykite jį su čili ir sojų padažais. Teptuku aptepkite vištienos suktinukus, sudėkite į kepimo skardą ir kepkite 45 minutes iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Patiekite su ryžiais ir/arba mėgstamomis salotomis.

Leave A Comment