Cannelloni su vištiena
Patiekalas, labai panašus į lazaniją, tik terlionės su juo daugiau 🙂 Gal netgi ne terlionės, o rankų darbo, nes kiekviena makaroną reikia prikimšti pirštukais. Tiesa, šis patiekalas šiek tiek „lengvesnis” už lazaniją dėl to, kad įdare yra ne jautienos faršas, o vištienos krūtinėlė su pievagrybiais. Tad pavadinkime tai šiek tiek kitokia, lengvesne lazanijos versija ir keliaukime gaminti!
14 cannelloni makaronų prireiks:
dviejų virtų vištos krūtinėlių (apie 450 g);
200 g pievagrybių;
šakelės peletrūno;
2 skiltelių česnako;
1 kiaušinio;
šiek tiek citrinos sulčių;
druskos;
juodųjų pipirų;
įvairių mėgiamų prieskonių (aš naudojau „Santa Maria” malūnėlius – „Forest Blend”, „Chicken&Steak” ir „Pasta Rossa”);
pakelio pomidorų tyrės (berods, 500 g talpos);
50 g tarkuoto parmezano;
truputėlio sviesto kepimo formai patepti.
Virtuvinio kombaino arba blenderio pagalba susmulkinkite virtą vištieną, grybus, česnaką ir peletrūną. Gautą masę pagardinkite prieskoniais, supilkite paplaktą kiaušinį ir gerai išmaišykite. įpilkite šiek tiek citrinos sulčių.
Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Kepimo formą ištepkite sviestu. Tada prikimškite cannelloni makaronus vištienos ir grybų mase, sudėkite į kepimo skardą, apipilkite pomidorų tyre, apibarstykite parmezanu ir kepkite 30 minučių.