Keksiukai

Avietiniai keksiukai

gaminkime.lt

Šis receptas, rastas knygoje „Lengvi receptai III” patraukė dėmesį pirmiausiai dėl to, kad šaldymo kameroje suvartojimo laukė pakankamai nedidelis kiekis aviečių (bet kokiam pyragui jų reikia daugiau, nei jų buvo). Be to, keksiukai labai gražiai atrodė lyg apsnigti – apibarstyti perliniu cukrumi, kuris ypatingas tuo, kad tirpsta ne taip greit kaip paprastas cukrus. Ištraukus juos iš orkaitės paaiškėjo, kad skonis smarkiai aplenkė išvaizdą – keksiukai atrodė skaniai, bet skonis buvo skanesnis už skanų – tiesiog tooooooobulas! Ir po visus namus paskleidė aviečių kvapą…

avietiniai keksiukai

12 standartinių keksiukų skardai prireiks:

2 kiaušinių;
200 g cukraus;
125 g ištirpinto sviesto;
100 ml pieno;
2 šaukštelių vanilinio cukraus;
1,5 šaukštelio kepimo miltelių;
350 ml miltų;
100 – 200 g aviečių (pagal skonį ir galimybes), išmaišytų su dar 50 ml miltų;
„Dansukker” perlinio cukraus.

įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Kiaušinius išplakite su cukrumi. įplakite pieną, ištirpintą ir atvėsintą sviestą. Atskirai sumaišykite sausus produktus ir įmaišykite į tešlą (atminkite, kad keksiukams tešlą geriau maišyti senoviniu būdu – šaukštu, o ne naudotis mikseriu). Atsargiai įmaišykite miltuose apvoliotas avietes. Tešlą sudėkite į kepimo formeles, ant kiekvieno keksiuko užbarstykite šiek tiek perlinio cukraus. Kepkite 30 minučių. Skanaus!

Leave A Comment