Karalienės Viktorijos duonos pudingas
Šį kartą nusprendžiau išbandyti ką nors naujo, ką nors kitaip gaminamo. Pasirinkau juodos duonos pudingą, kurio receptą, kaip pasakojama, dar septynioliktame amžiuje sukurė Didžiosios Britanijos karalienės Viktorijos virėjai. Tad galite ir Jūs pasigaminti ir pamatyti, kaip pasikeitė maisto gaminimas, deserto samprata per tuos daugiau nei 400 metų 🙂 Iš tikrųjų gaminti buvo įdomu – atrodė sudėtinga, tačiau pasigamintas aviečių skonio pudingas maloniai tirpo burnoje…
Taigi pasiruoškite:
150 g šviežios juodos duonos;
600 ml pieno;
50 g cukraus pudros;
šaukštelis nutarkuotos citrinos žievelės;
4 kiaušiniai;
sviesto;
50 g pašildyto aviečių džemo.
Pirmiausia pasiruoškite duonos trupinius – nupjaustykite pluteles, o duoną kuo smulkiau sutrupinkite. į ją įmaišykite 25 g cukraus pudros ir nutarkuota citrinos žievele. Užvirinkite pieną, į jį įmaišykite duonos trupinius. Atskirkite 3 kiaušinių baltymus nuo trynių. 3 trynius išplakite su likusiu kiaušiniu ir įmaišykite į duonos ir pieno mišinį. Gautą masę supilkite į sviestu ištepą kepimo formą ir palikite pusvalandžiui ramiai pastovėti.
įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių. Kepkite pudingą 60 minučių. Ištraukite, aptepkite aviečių džemu. Išplakite 3 kiaušinių baltymus iki standžių putų, atsargiai įmaišykite likusius 25 gramus cukraus pudros. Gauta morengine mase aptepkite pudingą. Kepkite dar 15 minučių. Prieš patiekiant atšaldykite.