Daržovės Sriubos

Šalta ridikėlių sriuba

gaminkime.lt

Ko labiausiai norisi, kai šitaip kepina kaitri saulė? Šaltos sriubos. Bet įprasti šaltibarščiai jau nusibodę. Išeitis – kitokios šaltos sriubos. Siūlau šiltai dienai pasigaminti šaltos sriubos. Ji greit paruošiama, skani, puikiai atvėsina, sveika organizmui (tiek dėl ridikėlių, tiek dėl kefyro), mažai kalorijų! Jei jau įkalbėjau pasigaminti puikios šaltos ridikėlių sriubos, mums prireiks…

Ridikeliu sriuba

… 2 porcijoms:

200 g ridikėlių;
250 ml kefyro;
100 ml grietinėlės (riebumą renkamės pagal pageidavimą, nors skaniau su plakamąja);
šaukšto citrinos sulčių;
druskos;
šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Ridikėlius sutarkuojame stambia tarka. Užpilame šaltu kefyru ir išmaišome. Atskirai sumaišome grietinėlę su citrinos sultimis, supilame į ridikėlius su kefyru, pagardiname druska ir juodaisiais pipirais. Išmaišome, supilame į lėkštes ir patiekiame. Jei norite šaltesnės sriubos, prieš patiekdami palaikykite ją šaldytuve 🙂

Leave A Comment