Kuskusas su cukinija ir krevetėmis
Kuskuso savaitės projekte „52 skanios savaitės” proga pateikiu kuskusą su cukinija ir krevetėmis. Patiekalas labai skanus, greitai pagaminamas (užtruksite ne ilgiau kaip 15minučių), jam reikia nedaug ingredientų, jis turi mažai kalorijų, tinka net vegetarams. Žodžiu, puikus lengvas troškinukas, kai nesinori „sunkaus” maisto arba tobula greita vakarienė po darbo dienos, kai norisi kuo mažiau laiko sugaišti prie viryklės 🙂
4 porcijoms prireiks:
400 ml vištienos sultinio;
200 ml kuskuso kruopų;
1 česnako skiltelės;
2 nedidelių cukinijų (maždaug 400 gramų);
200 gramų krevečių (atitirpintų, jei jos buvo šaldytos);
druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Puode užviriname sultinį. Kol jis užvirinėja, plonais griežinėliais supjaustykite cukiniją. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, išspauskite česnako skiltelę, sudėkite cukiniją ir vis pamaišydami pakepkite 4-5 minutes. Tada pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. į tą pačią keptuvę supilkite užvirusį sultinį, suberkite kuskuso kruopas, išmaišykite, uždenkite nukelkite nuo ugnies ir palikite 5 minutėms, kad kuskusas išbrinktų. Kai kruopos jau bus išbrinkusios, įmaišykite krevetes ir patiekite.