Daržovės

Bombėjaus bulvės

gaminkime.lt

Šiam indiškam bulvių patiekalui naudojamos aromatingų maltų ir nemaltų prieskonių mišinys. Subalansuota skonio gurmanams-ekstremalams, bet tinka ir paprastiems žmonėms, norintiems patirti naujų skoninių įspūdžių. Jei jums tai visgi pasirodys per aštru, galite palaukti kol pravės – skonis sušvelnėja. O dabar kimbam į darbus 🙂

Bombejaus bulves

Jums reikės (4 porcijoms):
4 didelių kubeliais supjaustytų bulvių;
4 šaukštų aliejaus;
1 smulkiai sukapota česnako skiltelė;
2 šaukšteliai garstyčių grūdelių;
1 šaukštelis maltos kurkumos;
1 šaukštelis maltų čili pipirų;
1 šaukštelis kario;
1 šaukštelis maltų kmynų;
1 šaukštelis maltos kalendros;
druskos;
maltų juodųjų pipirų;
sukapotos kalendros

įkaitinkite keptuvėje aliejų, suberkite česnakus, kurkumą, garstyčių grūdelius, kmynus ir kalendrą, palaukite kol baigs spragsėti. Sudėkite į keptuvę bulves, gerai išmaišykite. Kai šiek tiek apkeps, sudėkite čili pipirus ir karį, pagardinkite pipirais ir druska. Kepkite apie 15 minučių arba tol, kol suminkštės. Jau galite skanauti! Skanaus 🙂

Leave A Comment